Andrzej Żylis powołany na Pomorskiego WINGiK

Data publikacji: 02.04.2020

Wojewoda Pomorski Dariusz Drelich powołał z dniem 1 kwietnia 2020 r. Pana Andrzeja Żylisa na stanowisko Pomorskiego Wojewódzkiego Inspektora Nadzoru Geodezyjnego i Kartograficznego.

Zarząd Oddziału SGP w Gdańsku wystosował okolicznościowy adres w którym m.in. czytamy: „W związku z powołaniem Pana na stanowisko Pomorskiego Wojewódzkiego Inspektora Nadzoru Geodezyjnego i Kartograficznego proszę przyjąć od gdańskiego oddziału Stowarzyszenia Geodetów Polskich serdeczne gratulacje… chciałbym przy tej okazji zapewnić, że jako organizacja społeczna będziemy Pana wspierać w realizacji powierzonych Panu zadań. Razem możemy efektywniej działać na rzecz naszego środowiska. Jestem przekonany, że współpraca pomiędzy administracją geodezyjną, a wykonawstwem geodezyjno-kartograficznym będzie miała nowy wymiar… życzę Panu w imieniu własnym jak również całego Zarządu Oddziału SGP w Gdańsku, dużo sił oraz wytrwałości, a także satysfakcji z wykonywanej pracy jak również pomyślności w życiu osobistym. W imieniu Zarządu Oddziału Prezes Ryszard Rus”

Otrzymaliśmy podziękowania następującej treści:

Szanowny Panie Prezesie.

Serdecznie dziękuję za życzenia i deklarację wsparcia. Powołanie na to stanowisko to dla mnie z jednej strony zaszczyt, a z drugiej strony kolejne duże wyzwanie w moim życiu zawodowym. Bardzo liczę na owocną z Państwem współpracę. Mam nadzieję, że razem uda nam się wiele dobrego zrobić na rzecz naszego środowiska.

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia dla wszystkich. Andrzej Żylis

Pan Andrzej Żylis na stanowisku Pomorskiego Wojewódzkiego Inspektora Nadzoru Geodezyjnego i Kartograficznego zastąpił odchodzącego na emeryturę Pana Krystiana Kaczmarka, któremu za zasługi dla geodezji Wojewoda Pomorski Dariusz Drelich w obecności Wicewojewody Pomorskiego Mariusza Łuczyka wręczył nadany przez Prezesa Rady Ministrów Mateusza Morawieckiego Medal 100-lecia Odzyskania Niepodległości.