Geodetka Wiceprezydentką Sopotu

Data publikacji: 08.05.2024

Magdalena Cieślik – Absolwentka Wydziału Geodezji i Gospodarki Przestrzennej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Ukończyła studia podyplomowe w zakresie Zarządzanie Zasobami Ludzkimi w Wyższej Szkole Bankowej w Gdańsku, Agile i Scrum – Zwinne Zarządzanie Projektami w Wyższej Szkole Bankowej w Poznaniu oraz Postępowanie Administracyjne i Systemy Informacji Przestrzennej na Uniwersytecie Gdańskim. Z Urzędem Miasta Sopotu związana zawodowo od 6 lat, pełniła funkcję Geodety Powiatowego, a także naczelnika Wydziału Geodezji. Wcześniej, przez 13 lat pracowała w samorządzie w Gdańsku. Od 2 lat przewodnicząca Zespołu do spraw wdrożenia innowacji i rozwoju miasta w koncepcji Smart City.

[nota bene: Członek Stowarzyszenia Geodetów Polskich – Prezeska Klubu Pracowników Administracji w gdańskim oddziale]

NA GORĄCO po wyborze:

W Sopocie jestem od sześciu lat. Tutaj, w tym gmachu, w urzędzie, w mieście czuje się pracę zespołu. Tutaj dyskutujemy, rozwijamy się i problemy zamieniamy na wyzwania. Nie ma tutaj sytuacji bez wyjścia. Pani prezydentko, dziękuję za zaufanie i obdarzenie mnie tą funkcją. Sądzę, że sprostam – spuentowała nowa wiceprezydentka